TUL 11/9

Igår var vi på första tillväxtultraljudet, dessa skulle vi egentligen gå på var 4:e vecka från och med nu. Men efter igår så kommer det att bli lite oftare, till en början varannan vecka iaf.

Detta pågrund av att tjejerna är lite små, eller främst högra tjejen. Jag misstänkte att det skulle bli så då hon varit liten enda sen början. Vet inte om ni minns från första ultraljudet men dom trodde ju först att hon var en tillbakabildning tills de såg hjärtat picka på som bara den. 
Sen frågade hon mig igår under ultraljudet om jag var stor eller liten vid födelse. Och jag var liten, 2700 g och 47-48 cm lång.

Såhär beräknande dom:
Tvilling 1 ligger kvar på vänstersida och närmst utgången så att säga hehe. Dock med rumpan ned😏 
Hon väger ca 1140 g vilket resulterar i en diff på -12,5% jämfört med "normalt".

Tvilling 2 ligger på högersida och har huvud ned. Hon väger ca 990 g vilket resulterar i -24%. Gränsen för att dom ska ha extra kontroll på oss gick vid -22% och jag tycker bara att det är skönt att vi får gå ofta och därmed ha koll.

Detta gjorde att hon kollade flödet i bådas navelsträngar för att se att dom kan ta upp näring och bådas var jättebra. Lilla hade yttepytte bättre flöde.

Efter detta skickades vi ned en våning till specialistmödravården där jag fick göra ctg. Detta tar i sin tur ca 30 min. 
Ctg:t kunde inte gått bättre sa hon:)
Dom tog urinprov och blodtryck på mig och dessa var bra.

Så nu har vi ny tid om två veckor där vi går igenom samma procedur. Känns skönt. 

Försökte leta efter bilder på Google hur våra älsklingar ligger. Och det borde se ut såhär.

(null)

(null)
Här kan man se statistik på hur tvillingar kan ligga vid födsel. Som våra ligger just nu är det alltså som 3:e bilden. Får se om det kommer att ändras, jag har en känsla av att de kommer ligga såhär nu..

Natti👋

Allmänt, Gravid, Ultraljud | |
Upp